AK PARTİ TOPLANACAK

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapacağını duyurdu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla AK Parti Trabzon teşkilatını Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na davet etti. Mumcu paylaşımında, “İlk günkü aşkla! Bakanlarımız, Genel Başkan Yardımcılarımız ve Milletvekillerimizin katılımıyla 3 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00'da Radisson Blu Hotel'de gerçekleştireceğimiz, ‘Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na’ tüm teşkilatımız davetlidir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN’IN BABA ACISI

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan’ın babası Kasım Albayrak’ın tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Başkan Cihan, acı kaybını şu sözlerle duyurdu: “Kıymetlim, babacığım Allah'ın rahmetine kavuşmuştur.” Albayrak’ın cenazesi dün ikindi namazına müteakip Yomra Özdil Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanında toprağa verildi. Bakan Uraloğlu ise sosyal medya hesabında Cihan ve ailesine taziye dileklerini şu sözlerle dile getirdi: “AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanımız Sn. Ayfer Cihan’ın kıymetli babası Kasım Albayrak’ın vefat ettiğini teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesi ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.” Bizler de Başkan Cihan ve ailesine sabır, merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz.

BU BİR GİZLİ KATLİAMDIR

Nokta Atış - 14.09.2024 Nokta Atış - 14.09.2024

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, konuya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Sokak köpeklerini koyabilecekleri yeterli barınak yok. Barınakları 2028’e kadar yapmayı düşünüyorlar. 2028’e kadar toplanan köpekler nereye koyulacak? Bu bir gizli katliamdır. Öldürmeyeceğiz deseler de hesap gayet açık. Üretim durdurulmamış, satış yasaklanmamış, caydırıcı bir ceza yok. Neresinden tutsanız elinizde kalan bir yasa. İnsanlar da artık bireysel olarak vahşete katkı sağlamaya başladı. Trabzon’da ne zaman bir köpek saldırısı olsa altından sahipli hayvan çıktı. Trabzon’da 5199 sayılı yasaya uyuluyordu. Ama Türkiye’deki diğer iller yasayı uygulamadığı için bu sorun ortaya çıktı. Sıra kedilere de gelecek. Kediler son anda çıkarıldı. Birkaç sene sonra o da tekrar geri gelecek, çünkü köpekler olmadığı için kedilerde aşırı artış olacak. Bu bekleniyor. Kedileri de toplarsalar fareler artacak.”

DİKKAT BUGÜN SON GÜN

Bu yıla ilişkin motorlu taşıtlar vergisi (MTV) ve 2023'te elde edilen kazançlara ilişkin gelir vergisinin ikinci taksitinin ödeme süresi bugün sona erecek. Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yer alan duyuruda, söz konusu vergilerin ödeme detaylarına ilişkin bilgi verildi. Buna göre, 2024 yılına ilişkin MTV ve 2023'te elde edilen kazançlara ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödeme süresi bugün sona eriyor. Taksit ödemeleri, Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil Uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartları veya banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ile mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından yapılabiliyor. Mükellefler, MTV ödemelerini Dijital Vergi Dairesinden şifreye ihtiyaç duymadan, plaka, TC kimlik numarası ile tescil veya sahiplik belge tarihi bilgilerinden birini girerek gerçekleştirebiliyor. Öte yandan, PTT iş yerlerinden ve vergi dairelerinden de ödeme imkanı bulunuyor. İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için tarayıcıya “gib.gov.tr” adresi ya da bankaların resmi internet adresleri yazılarak giriş yapılması önem taşıyor.

Muhabir: Gözde Üçüncü