HIDIRNEBİ’DE TURİZM ATAĞI

Trabzon’un Akçaabat ilçesi sınırlarında yer alan ve Doğu Karadeniz’de 1998 yılında turizme açılan ilk yayla olma özelliği olan Hıdırnebi Yaylası 26 yıl sonra turizmden hak ettiği payı alabilmek için büyük bir turizm yatırımına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 1998 yılında ilk kez örnek yayla modeli oluşturularak turizmin geliştirilmesi amacıyla Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Hıdırnebi Yaylası'nda 'Yaylakent' projesi hayata geçirildi. Dönemin Trabzon İl Özel İdaresi'nce 1998 yılında Orman Genel Müdürlüğü'ne ait arazide 'Yaylakent' projesi başlatıldı. 6 ahşap ev, 25 odalı otel, 300 kişilik toplantı ve seminer salonu ile 50 kişilik restorandan oluşan tesisler geçen 26 yıllık dönem içinde gereken turizm hamlesini gerçekleştiremedi. Gelinen süreçte tesisin hukuki anlaşmazlıklar nedeniyle geçtiğimiz yıllarda kiracısı tahliye edilirken, kapısına da kilit vuruldu. Ancak bölgeye son yıllarda Körfez ülkelerinden yoğun talep olması nedeniyle yayla özellikle Arap turistlerin yoğun ilgisini çekti. Bölgeye Arap turistlerin ilgisinin artması ile turizmciler de Hıdırnebi Yaylası’na yatırım hazırlığına başlarken, Akçaabatlı turizmci Ayhan Gedikli, bağlı bulundukları turizm seyahat acentası grubunun Hıdırnebi Yaylası’na 400 yataklı, 5 yıldızlı bir otel yapmak için çalışma başlattıklarını duyurdu.

28 ADET TAŞINMAZ SATILACAK!

Trabzon Şalpazarı Belediyesine ait 28 adet tarla ihaleyle satışa çıkarılacak. İlan.gov.tr'de yayınlanan ilanda, “Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda ada, parsel, muhammen bedel, geçici teminat ve diğer özellikleri yazılı üzerinde 28 adet taşınmaz 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45’inci maddesi gereğince açık teklif (arttırma) usulü ile artırım şeklinde ihale yolu ile satılacaktır. İdarenin Telefon ve Faks numarası: 0 (462) 891 2018 Fax no: 0 (462) 891 3535 - İhalenin Yapılacağı Adres: Belediye Hizmet Binası Meclis toplantı salonu Dereköy Mahallesi Mv. Mustafa Demir Caddesi No:47” bilgilerine yer verildi. Duyurmuş olalım.

TAŞKIN RİSKİNİ AZALTAN PROJE TAMAMLANDI

Nokta Atış - 11.09.2024 Nokta Atış - 11.09.2024

DSİ, Akçaabat ve Arsin ilçelerinde taşkın riskini azaltmak amacıyla gerçekleştirdiği inşaat projelerini başarıyla tamamladı. Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü, Trabzon’un Akçaabat ve Arsin ilçelerinde taşkın riskini azaltmak amacıyla gerçekleştirdiği inşaat projelerini başarıyla tamamladı. Akçaabat ilçesinin Şinik Mahallesi'nde bulunan Ambarcık Deresi için yapılan taşkın kontrol inşaatı ile Arsin ilçesinin Cumhuriyet, Yeşilce ve Cudibey mahallelerindeki 1. kısım taşkın kontrol inşaatları sona erdi. DSİ Bölge Müdürlüğü heyeti, bu projelerin kabul çalışmalarını gerçekleştirdi ve inşaatların tamamlandığını duyurdu. Tamamlanan taşkın kontrol tesisleri, bölgedeki taşkın risklerini önemli ölçüde azaltarak, Akçaabat ve Arsin ilçelerinde olası doğal afetlerin önüne geçilmesine katkı sağlayacak.

BORDO MAVİ SEVGİSİ SINIRLARI AŞTI

Trabzonluların bordo mavi sevgisi ülke sınırlarını aştı. Paris Trabzonlular Derneği, Paris Belediye Başkanı Herve Chrevau'dan özel izin alarak dernek binasını Trabzonspor'un renkleri bordo maviye boyattı. Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, “Paris Trabzonlular Derneği binası bordo maviye boyandı. Öncelikle bize izin veren Sayın Belediye Başkanımız Herve Chrevau'ya, emeği geçen boyayı yapan Şenol Cumur'a, duvarlara taş deseni yapan bahçe duvarlarını yapan derneğimizin binasına başka bir hava veren Mustafa Cumur'a şahsım ve derneğimiz adına çok teşekkür ederim. Emeklerine sağlık.” ifadelerini kullandı.

Editör: Gözde Üçüncü