Belediye kreşleri hayata geçiyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in, şehir genelinde hayata geçirmek istediği Belediye Kreşleri Projesi start alıyor.  Ortahisar'ın Çukurçayır Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Başkan Genç, ilk kreşin yerini belirledi. Çukurçayır'ın ardından Pelitli, Beşirli ve Erdoğdu mahallelerinde de kreşlerin açılması planlanıyor. Çukurçayır'daki kreş, geniş bir alan üzerinde 2 kattan oluşacak ve içerisinde 6 sınıf yer alacak. Kreş 24-66 aylık çocukları kapsayacak.  İlk kreşin en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Genç, “Seçim döneminde hemşehrilerimize söz verdiğimiz Belediye Kreşleri Projesi’nin ilk adımlarını atıyoruz. Çalışmalarımızı hızlandırdık ve yer tespitini tamamladık. Çukurçayır Mahallesi’nde kreşimizi en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bu proje, özellikle çalışan annelerimiz için büyük bir kolaylık sağlayacak. Hemşehrilerimizin aile bütçelerini yormadan çocuklarına güvenli ve kaliteli bir eğitim ortamı sunacağız. İlk kreşimizi açtıktan sonra, Pelitli, Beşirli ve Erdoğdu mahallelerinde de yeni kreşlerimizi hizmete alacağız. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Gerekli adımlar atılsın

İş insanı Oktay Acar, açıklamalarda bulundu. Acar, Arsin, Araklı, Sürmene ve Yomra ilçelerinde yaşanan heyelan sonrası gündem olan çöp konusuna dikkat çekti. Acar şunları söyledi: “Arsin, Araklı, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde yaşanan heyelan ve sel felaketinde zarar gören hemşerilerime çok geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun. Artık bu tür felaketler erden ders alıp mal ve can kayıplarını önlemeliyiz. Bu bütün yönetici ve siyasetçilerimizin görevidir. Ayrıca bu vesileyle bir gerçeği de buradan haykırmak istiyorum. Yaşanan heyelan ve sel sonrası binlerce insan mağdur olmuş. Görüyorum ki kamuoyu önünde siyasilerimiz ve bazı yöneticilerimiz sel sonrası hasar alan köprüden geçemeyen ve şehrin başka yerine dökülen birkaç araba çöplerle ilgili hararetli tartışma devam ediyor. Bu de yiyorum ki İki ilin ilçeleriyle birlikte tonlarca ve günlerce çöpünü taş önüne döküyoruz. Mevcut teknolojiyi de kullanmıyoruz. Keşke iki ilçeyi büyük ölçüde ilgilendiren bu çöp tesisi ve vahşi depolama konusunu da bu kadar dert edinseydiniz ve tartışsaydınız. Yanbolu Vadisi’nde kurulan ve iki ilçeyi oldukça rahatsız eden tesis için verilen sözler tutulsun, gerekli yatırımlar yapılsın.” İş insan Acar ayrıca, “Temiz bir çevrede yaşamak herkesin hakkıdır” diyerek Araklı ve Arsin’e ait on beş mahallenin yaşadığı soruna da dikkat çekti.

Oyuncak ithalatında gözetim muafiyeti

Nokta Atış - 24.09.2024 Nokta Atış - 24.09.2024

Ticaret Bakanlığı, oyuncak üretiminde kullanılan ses ve hareket ettirme mekanizmaları, elektronik kartlar ile işlem görmüş motor aksam ve parçalarının ithalatta gözetim uygulamasından muaf tutulmasını kararlaştırdı. Bakanlık tarafından hazırlanan "İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Türkiye'deki firmaların ekonomiye sağladıkları katkı ve yarattıkları istihdam dikkate alınarak, ürettikleri ürünlerde dış alımın seyrinin yakından izlenmesi amacıyla belirli ürünlere yönelik ithalatta gözetim uygulaması yürürlüğe konulabiliyor. Bu kapsamda yapılan değerlendirme sonucu, oyuncak üretiminde kullanılan ses ve hareket ettirme mekanizmaları, şekilleri ne olursa olsun elektronik kartlar, işlem görmüş motor aksam ve parçalarının söz konusu gözetim uygulamasından muaf tutulmasına karar verildi.

Editör: Gözde Üçüncü