Bisikletini al gel

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül 2024 Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinlikler düzenliyor. 2024 yıl teması ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlar’ olarak belirlenen organizasyon kapsamında, Trabzon’da motorlu taşıt trafiğinin azaltılması ve sürdürülebilir hareketlilik türlerinin teşvik edilmesi amacıyla bisiklet turu düzenlenecek. ‘Bisikletini al gel’ sloganıyla 22 Eylül Pazar günü saat 10.00’da Ortahisar ilçesi Kahramanmaraş Caddesi’nde başlayacak bisiklet turu Ayasofya sahilinden dönülerek Şehir Müzesi’nde sona erecek.

SGK gazilerin tekerlekli Sandalyelerini karşılayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazilerin ihtiyaç duyduğu yüksek fonksiyonlu ve akülü tekerlekli sandalyeleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla karşılayacaklarını bildirdi. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Kahraman gazilerimize minnettarız. Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında aldığımız kararla gazilerimizin ihtiyaç duyduğu özellikli, yüksek fonksiyonlu, akülü tekerlekli sandalyeleri Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla karşılayacağız. 19 Eylül Gaziler Günü'nü bu vesileyle tebrik ediyor, hayata geçireceğimiz düzenlemenin kıymetli gazilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

2024-KPSS ön lisans sonuçları açıklandı

Nokta Atış - 13.09.2024 Nokta Atış - 13.09.2024

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2024-Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-KPSS) Ön Lisans sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruya göre, 1 Eylül'de gerçekleştirilen 2024-KPSS Ön Lisans'a ait değerlendirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek. 2024-KPSS Ön Lisans'a katılan adayların, cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtlarına yaptıkları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru yanıtlarına ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden 10 gün süreyle erişilebilecek. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak ilgili sınavı ve "cevap kağıdı görüntüleme" ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecek.

Ayrıca adaylar, cevaplarının ve cevap anahtarının yayımlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabıyla ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevaba ulaşabilecek. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenecek. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla ham puanları da görülecek.

Editör: Gözde Üçüncü