KOSGEB PROGRAMI TTSO’DA ANLATILDI

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından yeni kurulan işletmelerin desteklenerek sürdürülebilirliklerini sağlamak amacıyla yürütülen Girişimci Destek Programı hakkında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) üyesi firmalara bilgi verildi. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, KOSGEB tarafından verilen İş Geliştirme Desteğinin özellikle imalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, bilgi hizmetleri faaliyetleri, bilimsel araştırma ve geliştirme sektörlerinde faaliyet gösteren 0 - 3 yaş arasındaki işletmelere önemli bir destek sağladığını vurgulayarak, firmaların bu destekleri değerlendirmesi gerektiğini ifade etti. KOSGEB Trabzon Müdürü Mustafa Kurt da girişimciliği 20 senedir farklı mekanizmalarla desteklediklerini belirterek, "Girişimcilik Destek Programı son yıllarda daha popüler oldu. Hem geliştirilebilir olması hem daha hızlı destek sunulması programı cazip hale getirdi. Bugüne kadar Trabzon'da bu program kapsamında 1500'den fazla işletmeyi destekledik. Çok temel bir problem yoksa gelen tüm başvuruları mümkün olduğunca desteklemeye çalışıyoruz. Girişimcilik Destek Programı çağrı usulüyle yürütülüyor. İlk çağrımıza çıktık. Biraz bayram arifesi ve seçime denk geldiği için hızlı aksiyon alınamadı. Şu anda ikinci çağrıdayız ve yakın zamanda üçüncü çağrı da yürürlüğe girecek. Burada 1,5 milyon liraya kadar geri ödemeli desteğimiz söz konusu. Geri ödeme konusu işletmelerimizi korkutmasın. Teminat mektubu istemiyoruz. Geri ödeme vadesi oldukça uzun. Aslında çok ciddi bir hibe desteği niteliğinde de değerlendirilebilir.” dedi. Toplantıda TTSO Proje Uzmanı Ahmethan Kulaksızoğlu, odanın yürütücüsü olduğu ve dünyanın en büyük network ve destek projesi olan Avrupa İşletmeler Ağı Projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi. KOSGEB KOBİ Uzmanı Kürşat Mazlum da Girişimci Destek Programı kapsamındaki İş Kurma Desteği ve İş Geliştirme Desteği Programları hakkında katılımcıları bilgilendirdi sorularını yanıtladı.

KENT KONSEYİ’NİN YENİ MERKEZİ

Hamam Çimeni Çarşısı’nda hizmet veren Akçaabat Kent Konseyi, artık daha geniş ve tarihi bir mekânda çalışmalarına devam edecek. Akçaabat Kent Konseyi, yeni bir döneme adım atarak hizmetlerini Akçaabat Merkez İlkokulu’nun tarihi taş binasının yanında bulunan yeni binasında sürdürecek. Bu değişiklikle birlikte, konseyin tüm toplantı ve etkinlikleri bu yeni mekânda gerçekleştirilecek. Önceden Hamam Çimeni Çarşısı’nda hizmet veren Akçaabat Kent Konseyi, artık daha geniş ve tarihi bir mekânda çalışmalarına devam edecek.

Nokta Atış - 13.09.2024 Nokta Atış - 13.09.2024

İLGİ GÖRÜNCE SÜRESİ UZATILDI

Ulusal Resim Çalıştayı sergisi bu hafta boyunca Belediye Sanat Galerisinde ziyarete açık olacak. Akçaabat’ta bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Resim Çalıştayı, sanatseverlerle buluştu. Akçaabat Belediyesi tarafından organize edilen çalıştay, çeşitli ülkelerden sanatçıları bir araya getirdi. Çalıştayın son gününde, Belediye Sanat Galerisinde 7 ülkeden 15 sanatçının eserlerinin sergilendiği serginin açılışı gerçekleştirildi. 12 Ağustos Pazartesi günü açılan sergi, 16 Ağustos Cuma günü sona ermesi planlanmıştı. Ancak gelen yoğun ilgi üzerine serginin hafta boyunca açık kalacağı duyuruldu. Sanatseverler, sergiyi mesai saatleri içinde ziyaret edebilecek. Eserlerin ve sanatçıların yaratıcılığının sergilendiği bu etkinlik, Akçaabat’ta sanatın ve kültürün önemini bir kez daha vurguladı.

Editör: Gözde Üçüncü