Akçaabat’ta festival

 Trabzon'da Akçaabat ilçe belediyesince bu yıl 32.’si düzenlenen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali coşkulu başladı. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali ilk gün etkinlikleri kapsamında Akçaabat Belediyesi Sanat Galerisi’nde Uluslararası Akçaabat Bilim Kültür Sanat Derneği Sanatçıları Resim Sergisi açıldı. ‘Sanat ve Yol’ adlı resim sergisinin açılışına, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Davut Gerigelmez, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Bayraktar ve Serkan Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Resim sergisinin açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkan Vekili Davut Gerigelmez, 18-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında Akçaabat Belediyesince düzenlenen ve geleneksel hale gelen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali’nin sanatsal bir etkinlikle başladığını belirterek “Kültür ve Sanat şehri Akçaabat’ımızın bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Festivalimizin düzenlenmesinde katkısı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor; festival gruplarımıza da şehrimize hoş geldiniz diyorum” dedi. Resim Sergisinin ardından 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında yurt içinden ve yurt dışından Akçaabat’a gelen halk oyunları grupları, Hamam Çimeni Çarşısında büyük horon halkası kurdu. Horonun Başkenti, Kültürlerin Kaynaşma Merkezi Akçaabat’ta 32. Uluslararası Akçaabat müzik ve Halk Oyunları Festivalinin ikinci günü, kortej yürüyüşü, Türk Halk Müziği Korosu, Samet Piyale ve Öykü Gürman konserleriyle devam edecek.

25. Göllüalan Yayla Şenliği yapıldı

 Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde düzenlenen 25. Göllüalan Yayla Şenliği renkli anlara sahne oldu.

Şalpazarı’nın yüksek kesimlerinde bulunan Sinlice Mahallesi'nde Göllüalan Yayla Şenlikleri'nin 25.'si düzenlendi. Şenliğe katılımın geçmiş yıllara oranla yoğun olduğu gözlendi. Yerel sanatçılar eşliğinde horonların oynandığı etkinliğe İlçe Kaymakamı Semih Memiş, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Sinlice Mahallesi Muhtarı Yakup Kandil, İstanbul Sancaktepe Sinlice Dernek Başkanı Bahri Erata, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. Gönüllerince eğlenen katılımcılar daha sonra gerçekleşecek olan tarihi Kadırga Yaylası'ndaki 563. Yayla Otçu Şenliği'ne katılmak için Kadırga Yaylası civarındaki obalarına hareket ettiler.

Nokta Atış - 11.09.2024 Nokta Atış - 11.09.2024

Muhteşem sünnet töreni

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tok'un 7 yaşındaki oğlu Miraç Aras Tok için sünnet şöleni yapıldı. Vali Alper Tanrısever'inde katıldığı ve Valilik makam aracının Miraç Aras Tok için tahsis edildiği şölen öncesinde jandarma, emniyet ve vatandaşların araçlarının katılımıyla kortej düzenlendi. Kortejin ardından mehter takımı öncülüğünde atlıların da eşlik ettiği konvoy yürüyüşüyle Miraç Tok evine kadar götürüldü. Valilik makam aracının üzerinden cadde boyunca vatandaşları selamlayan şehit evladı Tok'un mutluluğu gözlerinden okunurken ilçenin çocukları da ellerindeki Türk bayraklarıyla arkadaşlarına destek oldu. Hem protokol üyeleri hem de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konvoy yürüyüşü sırasında meşalelerle Miraç Tok'u selamlayan gençler mehter takımının çaldığı Türkiyem şarkısına eşlik etti. Valilik, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Emniyet ve Jandarma'nın katkı sağladığı program şehidin evine kadar süren konvoy sonrası dua edilip Miraç Tok'a çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle son buldu.

Muhabir: Gözde Üçüncü