Çok harcayan ancak  vergi vermeyen yandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), yüksek tutarda harcaması olduğu halde herhangi bir gelir beyan etmeyen veya düşük tutarlı gelir beyanında bulunan kişileri mercek altına aldı. Bakanlıktan edinilen bilgilere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, "Vergide adalet ve etkinliği artıracağız, çok kazanandan çok vergi alacağız. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele ederek bütçe finansmanını iyileştiriyoruz." mesajı doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kurul, yüksek tutarda harcaması olduğu halde herhangi bir gelir beyan etmeyen veya düşük tutarlı gelir beyanında bulunan kişileri mercek altına aldı. Bu inceleme sırasında, bazı kişiler, VDK'nin radarına takıldı. Buna göre, ilk etapta tespit edilen 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı, lüks araçlara bindiği, lüks tüketimde bulunduğu ancak hiç gelir beyan etmediği ve vergi mükellefi olmadığı görüldü. Vergi müfettişleri, şimdi bu kişileri yakın takibe aldı. Bu kişilerden bazısının aylık harcamasının 10 milyon lirayı bulduğu belirlendi. Harcamaları incelenerek bu gelirin kaynağı tespit edilecek ve bu gelirlerin vergilendirilmesi sağlanacak. VDK, müşterilerini IBAN üzerinden ödemeye yönlendiren ve bu işlem karşılığında fiş veya fatura kesmeyen işletmelere yönelik de sıkı takip yürütüyor. İnceleme sırasında hesap sahiplerinin bilgilerine başvurulurken hesaplarını başkasına kullandırmanın Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında suç sayıldığına ilişkin bilgilendirme yapılıyor. VDK, "mail order" yöntemi kullanılarak yapılan tahsilatlarda satışı yapılan mal veya hizmet karşılığı fatura veya fiş düzenlenmeyen durumları izlemeye aldı.

UCİM Trabzon’dan çağrı!

UCİM Derneği, çocukların sesini duyurmak, onları korumak ve onlara parlak bir gelecek sağlamak amacıyla tüm vatandaşları desteğe çağırdı. Her yıl, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) tarafından, kuruluş yıl dönümü olan 11 Temmuz’un bulunduğu hafta “Mavi Kurdele Farkındalık Haftası” olarak anılırken hafta boyunca, çocukların güvenliği ve geleceği için toplumdaki her bireyi bilinçlendirmek amacıyla eğitimler, ziyaretler, stant çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor.  UCİM Trabzon temsilciliği, il temsilcisi Ahsen Aydın başkanlığında Mavi Kurdele Farkındalık Haftası için 3 gün sürecek etkinlik standı çalışması ile başladı. Trabzon Meydan Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu -Ulutour Turizm ofisi önünde kurulan standı ziyaret eden katılımcılara mavi kurdele takarak UCİM faaliyetleri hakkında bilgi verildi, tanıtıcı broşürler dağıtıldı.

Nokta Atış - 11.09.2024 Nokta Atış - 11.09.2024

KPSS adayları için müdürlükler açık

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugün düzenlenecek 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-KPSS Lisans) dolayısıyla nüfus müdürlüklerinin açık bulundurulacağını bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, bugünkü sınava katılacakların ihtiyaç duyacakları belgeleri karşılamak amacıyla sınav merkezi olan il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin sınav günü 07.00-14.30 saatlerinde açık bulundurulacağı belirtildi. İşlemlerin randevusuz gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, adayların vakit kaybı yaşamaması için başvurudan önce sınava giriş belgesini ibraz etmesi gerektiği kaydedildi.

Muhabir: Gözde Üçüncü