Trabzon-Vakfıkebirli olan koordinatör, Yapay Zeka ve Gelişen Teknolojiler konulu söyleşide küresel ölçekli şirketlerde çalışma deneyimlerini bu alanda yükseköğrenim gören gençlerle paylaşırken çarpıcı tespitlerde bulundu. Bulut, gençlere kariyer planlamalarında iddialı olabilmeleri için sadece yenilikleri takip eden değil, gelişmelerin içinde yer alan bireyler olmalarını tavsiye etti.

TRÜ Yapay Zeka Kulübü’nün davetlisi olarak geldiği Üniversitede uluslararası şirketlerde çalışmanın büyük avantajlarının yanında farklı kültürlerden insanlarla bir arada çalışmanın zorluklarını anlatan Bulut, “Öğrencilerin kendilerini sürekli geliştirme iradesi en önemli unsur. Sosyal iletişim kurmanın önemi ve rekabetteki faydaları çok büyük. Yapay zeka 2050 yılına kadar derinleşerek büyümesini sürdürecek. Yapay zekâ sertifikası veren şirketleri izleyin ve onaylı programlara katılın. Bunların birçoğu ücretsiz ve uluslararası referansa sahipler. Sürekli öğrenmeye ve gelişmelerin içinde olmaya gayret ederek öne geçebilirsiniz” dedi.

9. Uluslararası Entomopatojenler ve Mikrobiyal Mücadele Kongresi KTÜ'de Gerçekleştiriliyor 9. Uluslararası Entomopatojenler ve Mikrobiyal Mücadele Kongresi KTÜ'de Gerçekleştiriliyor

Gençlerin kariyer planlamasında teknolojinin başat aktör haline geldiğini ifade eden Bulut, “Kariyerinizdeki en önemli eleman disiplin olacaktır. Günlük rutin olarak teknolojik gelişmeleri takip edin ve kendinizi geliştirin” diye konuştu. Bulut, Microsoft bünyesinde de çalışanlara sürekli eğitim verildiğini anlatırken 1 aylık, 3 aylık ve yıllık eğitim planlarının sürekliliğinden bahsetti. Daha sonra öğrencilerin yönelttiği soruları cevaplayan koordinatör, yapay zeka eğitimi veren bölümlerin ve birimlerin orta vadede akademiye de büyük katkılar sağlayacağını kaydetti. 

Yapay Zeka ve Robotik Kodlama Merkezindeki programa Abdurrahman Bulut’un yanı sıra TRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Karal, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Köse, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdürü Doç. Dr. Ali Kürşat Erümit, konuk akademisyenler ve Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile kulüp yöneticileri katıldı. ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğinden mezun olmasının ardından 30 yıl bilgi teknolojileri projelerinde yer alan Bulut, Kanada’da önemli bilişim projelerinde yer aldıktan sonra 12 yıl Microsoft koordinatörü olarak Arabistan’da çalıştı. Programının sonunda Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekan Prof. Dr. Cemal Köse tarafından Bulut'a plaket takdim edildi.

Editör: Gözde Üçüncü