MAÇKA,YILDIZ VE AVRASYA!


Maçka'yı CHP'li belediye başkanı Neşat Karahasan (sanatçı Volkan Konak’ın dedesi) 1965-1977 ve 1984-1989 yılları arasına dört kez, TİP genel başkan yardımcısı Feridun Önsel  ve CHP İl Başkanı Güzide Uzun’un babası Harun Önsel 1 kez seçilerek yönetmişti..
Ama Maçka’da belediyenin hizmet binası yok, belediye otobüsü yok, kanal aracı yok, çöp aracı yoktu..
Başkanın makam aracı vardı. (Ancak oğlu merhum Fehmi Karahasan  biniyordu)
1989 yerel seçimlerine giderken CHP adayını değiştirerek Alpaslan Özdemir ile girdiği seçimleri bu kez kıl payı kaybedince ANAP adayı Ömer Yıldız kazanıyordu.
15 yıl sonunda (İmam hatip lisesi yapılmak üzere kapatılan) Mehmet Aktürk Maçka Devlet Hastanesi, KTÜ Meslek Yüksekokulu, hemşirelik yüksekokulu, İlhan Karadeniz ve Cezine ilköğretim okulları, belediye sosyal tesisleri düğün salonları, esnaf okulu (bugünkü rehabilitasyon merkezi), stadyumu ve beş yıldızlı oteli, restoran ve çay bahçeleri, kaldırımları ve beton yolları ile modern  Maçka İlçesi bırakıyordu Yıldız..
Yani Maçka’ya çağ atlatıyordu Yıldız!..

***

Sonra;
Yıldız önemli bir eğitim hamlesi yaptı.. Hayal denileni gerçekleştirmek adına..
Ve de başarıyordu..
Yıldız zamanın Fiskobirlik yönetim kurulu başkanı Salih Erdem ve Fiskobirlik genel müdürü Nihat Yılmaz’dan kiraladığı binalarda Avrasya Üniversitesi’ni kurmaya karar veriyordu.
Ancak önüne inanılmaz engeller çıkıyordu. Özellikle il özel idaresinden kiraladığı binada paralel yapıya karşı hukuki mücadeleler verirken, sağlam adımlar atıp önce Yomra sonra da Türk Telekom arazisini satın almayı başararak büyük bir iş yapıyordu.
Avrasya Üniversitesi’ni Rektör Prof.Dr. Sami Karadeniz, Genel Koordinatör Prof. Dr. Aşkın Asan ile 500 öğretim görevlisi ve 5000 öğrencisi ile bugünkü konuma taşıyordu..
Az zamanda büyük işler yapmak  demek bu olsa gerekti..
Müthiş işler başarıyordu..
Geçtiğimiz günlerde 2014 mezunları töreninde kendisine verilen fahri doktor unvanı ne kadar gerekliydi, bilmem.
Çünkü zaten işin mimarı o..
O törende Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yaptığı konuşmadaki “Bu okul kurulurken bana gelip yardım isteyen Başkan Yıldız'a ben bu okula müşteri buldum satalım dedim. Başkan Yıldız kabul etmedi  'Ben bu okulu açacağım' dedi şeklindeki sözleri doğruydu.
Zamanın KARGİD Başkanı Ekrem Kayıkçıoğlu ve Medikal Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta burayı istediler. Her ikisi de bu şehre üniversite kazandırmak istiyorlardı ancak Yıldız bu iki teklifi de   reddetmişti.
Maçka Eğitim ve Kültür Vakfı’nın malı olan bu ilim irfan yuvasının satılık bir emtia olmadığını artık herkes iyi anladı. Söylemek istediğim kimsenin inanmadığı 'Sat ta kurtul' diyerek akıl verdiği Ömer Yıldız adeta tek başına bir marka yarattı. Açıkçası hiçbir gün yılmayan, inanılmaz bir mücadele ortaya koyan, gücü olan herkesi etrafına almayı başararak  Avrasya'yı ortaya çıkaran Yıldız açıkçası herkesi şaşırttı. Bugün Avrasya Üniversitesi yükselen bir değer, yükselen bir marka olarak Trabzon adına Türk yüksek öğretiminde bir gurur abidesi olarak yükseliyor.
O nedenle Mütevelli Heyeti Başkanlığı’ndan çok öte adeta tek başına  Avrasya Üniversitesi’ni omuzlarında yükselten Ömer Yıldız'ı kutlamak ve ona sahip çıkmak gerekir.
Yani Yıldız'ın Belediye Başkanlığı’ndan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı’na kadar uzanan ve devam eden süreci bir büyük başarı öyküsü!..