Kültür Araştırma Kurulu toplantısına; Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve kurul üyeleri katıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim başkanlığında toplanan Kültür Araştırma Kurulu’nda kurul üyelerince genel değerlendirmeler yapıldı; görüş ve öneriler dile getirildi.

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu 10 gün içerisinde 2 kez toplandı.

İlk toplantıda Akçaabat Sahil Parkta yapılan yeni düzenlemelere ilaveten, kültürümüzün bir parçası olan ve bizleri anlatan davul zurna ve horonculardan oluşan bir simge heykel yapılsın mı, yapılmasın mı konusunda kurul üyelerinden görüşler alındı. İkinci toplantıda ise, tüm üyelerin tamamının uygun gördüğü sadece yapılması düşünülen heykelle ilgili kurul üyeleri tarafından bazı ilaveler ve fazlalıklar hakkında görüşler beyan edildi.

Kurul toplantılarında ayrıca  3 adet kitap talebi de görüşüldü. Hakan Alşan’a ait “Trabzon Monografisi“ adlı eser, Mehmet Akif Bal’a ait  “Osmanlıdan Günümüze Türkiye Kabristanlarındaki Trabzonlu Şahsiyetler “ adlı eser ve Sebahattin Kuruçelik’e ait ilçemizde yaşanmış olayları anlatan “Zifin Çiçekleri” adlı eser, son yayınlanan tasarruf tedbirlerinden dolayı şimdilik basılması uygun görülmemiştir.

Toplantının son bölümünde Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kurul üyelerine ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akçaabat’ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bundan kaynaklanan zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu toplantıda dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ımız medeniyetler beşiği bir kenttir. Doğal güzelliklerinin yanında tarihi güzellikleri ve kültürel mirası da çok önemlidir. Biz hem tarihi hem kültürü korumak, yaşatmak, sürdürmek ve gelecek nesillere en rafine şekilde aktarmaya gayret ediliyoruz. Bu arzumuzu ortaya koyan çalışmalar ve faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Toplantıya katılan değerli kurul üyelerimize bu hassasiyetimize gösterdikleri özen ve önem için teşekkür ediyorum.” Dedi: