KOSGEB İŞBİRLİĞİ GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI
Desteklenecek Proje Konuları:
•Hammadde, ara mamul, mamul, lojistik ve diğer hizmetleri daha hızlı ve ucuz temin edebilmeleri amacıyla ortak tedarik,
•Üretim ve hizmet kapasitelerini, çeşitlerini, verimliliğini ve kalitelerini artırmak amacıyla ortak imalat ve hizmet sunumu,
•Ürün ve hizmet kalitelerini yükseltmek, ulusal ve uluslararası pazar paylarını artırmak, marka imajı oluşturmak, uluslararası pazarın ihtiyaçlarına cevap vermeleri amacıyla ortak pazarlama,
•Ürün ve hizmet standartlarını geliştirmeleri amacıyla ortak laboratuar,
•Müşteri istekleri ve pazarın talebi doğrultusunda ürün ve hizmet geliştirmeleri, ürettikleri ürün ve hizmetleri yeni pazarlara sunmaları amacıyla ortak tasarım,
Proje Süresi; İşbirliği-Güçbirliği Destek Programında proje süresi en az 6 (altı) ay, en çok 24 (yirmi dört) aydır. Kurul kararı ile proje süresinin % 50 (elli)’sini geçmeyecek şekilde ek süre verilebilir.
Desteklenecek Proje Giderleri; Bu program kapsamında desteklenecek proje giderlerine Kurul karar verir. Ancak bina inşaat veya tadilat, gayrimenkul alım, tefrişat, taşıt aracı alım ve kiralama, haberleşme, enerji ve su ile finansman giderleri, proje ile ilgili olmayan personel giderleri, proje ile ilişkilendirilmemiş diğer maliyetler, vergi, resim ve harçlar, sosyal güvenlik primleri desteklenmez.
Proje ile ilişkilendirilmiş malzeme ve hammadde için verilecek KOSGEB desteği, Kurul tarafından karar verilen toplam KOSGEB Destek tutarının % 5 (beş)’ini aşmayacak şekilde hesaplanır ve sabitlenir. Proje bütçe gerçekleşmesindeki değişiklikler bu tutarı değiştirmez.
Proje Destek Üst Limitleri; 1 milyon TL olup, bu miktarın 300 binTL’lik kısmı geri ödemesiz, 700 bin TL’lik kısmı ise geri ödemelidir. Projenin, Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarında gerçekleştirilecek olması durumunda ise destek üst limiti 1.500 bin TL olup; bu miktarın 300 bin TL’lik kısmı geri ödemesiz, 1.200 bin TL’lik kısmı ise geri ödemelidir.11 (3) Proje faaliyet kalemlerine ilişkin verilecek destek miktarları Kurul tarafından belirlenir. (4) Proje destek oranı 1. ve 2. Bölgelerde % 50 (elli) olup; 3., 4., 5. ve 6. Bölgelerde bu oran % 60 (altmış) olarak uygulanır. Trabzon 3. Bölgede yer almaktadır.
İşletici Kuruluş Ortaklık Modelleri; Proje ortağı işletmeler mevcudiyetlerini koruyarak kurulacak işletici kuruluşa ortak olabilirler. Proje ortağı işletmelerin bir kısmı ya da tamamı kendilerini feshederek kurulacak işletici kuruluşa dâhil olabilirler. Proje ortağı işletmelerin bir kısmı kendilerini feshederek ortaklardan birinin bünyesinde birleşebilirler.
Proje Başvurusunda Bulunmak İçin; işbirliği-güçbirliği amacı ile en az 5 (beş) işletmenin bir araya gelmesi şartı aranır. Projenin, Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji alanlarında gerçekleştirilecek olması durumunda ise en az 3 (üç) işletmenin bir araya gelmesi yeterlidir.
Detaylı bilgi almak için KOSGEB İl Müdürlüğü’nü ziyaret etmeniz ya da KOSGEB’in resmi hattı olan 7/24 danışmanlık hizmeti sunan 444 1 567 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Konuyla ilgili bizlere soru sormak istiyorsanız yukarıda belirtilen e-mail adresine mail gönderebilirsiniz.
Yeni yılın huzur, barış ve düzen içerisinde birlik ve beraberliğimizin daim olduğu hayırlı ve bol kazançlı bir yıl olması dileklerimle. Mutlu yıllar...