HARCANAN PARALAR DEREYE AKIP AKIP GİTMİŞ!..
Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, belediye olarak yaptıkları çalışmaların detaylarını sonnokta’ya anlattı. Çoban, bir yandan kalıcı belediye olmak için ellerinden geleni yaptıklarını söylerken, bir yandan da Trabzon’u güzelleştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Çoban, “Herkes emin olsun ki belediyemizin her kademesinde çalışan personelimiz bu şehre bir şeyler katmak için çabalıyorlar” diyerek önemli mesajlar verdi.. İşte Çoban’ın o açıklamaları;
Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, dikkat çeken açıklamalarda bulunarak önemli mesajlar verdi. Çoban, Ortahisar Belediyesi’nden önce bazı bölgelerde yapılan bir çok çalışmanın yarım yamalak olduğunu dile getirerek, o çalışmaların tekrar yapılacağını söyledi. Çoban, “Yıllarca harcanan paralar ne yazık ki dereye akmış gitmiş” dedi.
5 YIL SONUNDA GÜZEL ESERLER BIRAKACAĞIZ
Makam mevki gelip geçicidir. Amacımız Trabzon’a güzel eserler bırakmaktır. Şehrimize bir katkımız olursa bundan mutluluk duyarız. 5 yılın sonunda bir farkındalığımız olacaktır. 5 yılın sonunda inşallah güzel eserler ortaya çıkacaktır. Yarınlarda da inşallah kurucu belediyeyi kurup devretmiş olacağız. Trabzon Belediyesi’ne ait tüm işleri Ortahisar olarak devraldık. Merkeze 41 köy de bağlanarak 85 mahalleye çıktı. Bizim ilk önceliğimiz geçmişten gelen hizmetleri aksatmadan devam ettirmektir.
BAŞKANIMIZ TALİMAT VERDİ, ŞANTİYE OLUŞTURDUK
Ayrıca yapılanmayı da tamamlayarak hızlı bir şekilde sona erdirmek gayreti içerisindeyiz. Bir taraftan ana işleri aksatmak da istemiyoruz. Çöpün toplanmasından tutun da yolların bakım onarımına kadar bu işleri de aksatmıyoruz. Diğer yandan da kurucu bir belediye olan Ortahisar’a güçlü bir altyapısı oluşmuş Fen İşleri kurmayı hedefledik ve yola çıktık. Başkanımızın talimatıyla birlikte işe şantiye oluşturmakla başladık. Asfalt plentinin de 150 milyara yakın bakım ve onarımını da yaptık. Tamamen rantable bir hale getirdik.
YENİ BİR BELEDİYE OLMANIN ZORLUKLARI VAR..
Şantiyenin yanında beton santrali ihale edip kurduk. Hemen ardından 10 trilyona yakın para harcayarak araç parkını yenilemeye gittik. Araçlarımızın bir kısmı geldi; bir kısmı da gelmeye devam ediyor. Hatta şuanda mikser kamyonlarımız da Ankara’da yapılıyor. Bunlar öncelikle yeni belediye olarak hizmete başlamanın temel taşları olarak gördük. Çünkü 5 yıl sonraya araçlar ve bir takım birimler bırakmalıyız ki, bizden sonra gelen arkadaşlar da belediyeciliği tam anlamıyla devam ettirebilsin. Biraz sorunlar, sıkıntıların ardından araç parkımızı da tamamlamaya gayret ediyoruz. Takdir sizindir ki, yeni bir belediye olmanın zorlukları var..
40 BİN TON ASFALT DÖKTÜK
Kalıcı bir belediye olmak adına tüm mahallelerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuana kadar 40 bin tona yakın asfalt döktük. 280 kilometre yolu da yeniden stabilize yaptık. Yaklaşık 7 bin metre küp duvar yaptık. Tele duvarından, merdiveninden, parkesinden, korkuluklarından bütün işleri yapmaya gayret ettik. Ayrıca bulunduğumuz yer belediyenin en işlek yeridir. Destek hizmetleri, fen işleri, temizlik işleri bize bağlıdır.”
BİZ İŞİN TAM ANLAMIYLA MUTFAĞINDAYIZ
Bizim bulunduğumuz konum işin mutfağı ve aynasıdır. Çok çalışmamız gerekiyor; biz de çalışıyoruz. Ancak bizim en büyük dezavantajımız yeni olmamızdır; coğrafi alan da çok büyük.
Büyükşehir olmadan önce 900 km olan yol 2900 km’ye çıktı. Büyük bir coğrafya ve engebeli arazi var. Yani Pınaraltı da, Karlık da, Düzyurt da ve bütün köylerimiz de hizmet bekliyor. Biz de şuana kadar elimizden geldiği kadar bütün mahallelerimize hizmet yaptık. Fakat kalıcı olan işlerimizi dördüncü ayda planlamaya çalışıyoruz. Neden dördüncü ay? Çünkü makine parkımız tamamlanıyor. Beton santralimiz kuruluyor. Konkesür de kuruluyor.
BİZ ÜRETİP BİZ YAPACAĞIZ
Önemsediğimiz bir konu var. O da şu; köyden dönüşen mahallerde geçmiş yıllar boyunca asfalt dökülmüş. Ancak zemin sağlam olmadığından asfaltların birçoğu dereye akmış. Biz yeni bir karar aldık. Özellikle üst kottan mahalleye dönen köylerde asfaltlamayı yapmayacağız. Hedefimiz betonlamadır. Çünkü suyun yola müdahale ettiği her noktada asfalt patlıyor. Yıllarca da harcanan paralar ne yazık ki dereye akmış gitmiş. Şimdi biz milli ekonomik olan betonlamaya dönüyoruz. Betonlamanın çimentosunu da burada üretiyoruz. Çakılını da konkesörde biz üreteceğiz. Bunu döktüğümüz zaman ömür boyu bir iş olacak. Ayrıca milli ekonomiye de katkı olacak. Beton santralini de bu yüzden kurduk.
KALICI İŞLER YAPMAK İSTİYORUZ
Her hafta bir mahalleyi ziyaret ediyoruz. Başkanımız Ahmet Metin Genç her hafta bir mahalleyi ziyaret ediyor. Biz de ona katılıyoruz. Öncelikleri belirliyoruz. Biz kalıcı yollar yapmak istiyoruz. Günü kurtarmak değil de kalıcı eserler ortaya koyacağız. Yolun koduyla, eğimiyle, kanalıyla, bütün altyapısıyla, bütünüyle bir yol ortaya koymak istiyoruz. Tarih boyu kalıcı işler yapmak istiyoruz. Hedefimiz budur. Gece gündüz Başkanımız Sayın Genç’in talimatı doğrultusunda çalışıyoruz.