Karadeniz hasreti sona erdi
Gaziantep Karadenizliler Derneği, düzenlediği etkinliklerle adından sıkça söz ettirirken, bu kez Karadeniz Lansman Yemeği ile hemşehrilerini yöresel tatlarla buluşturdu. Novotel’de gerçekleştirilen organizasyonda, Karadeniz mutfağının en seçkin yemekleri misafirlere sunuldu.
Başkan Ali Selçik’ten teşekkür mesajı
Etkinlikte konuşan Gaziantep Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Selçik, Karadeniz kültürünün önemli bir parçası olan yöresel lezzetleri tanıtmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Katılımcılara teşekkür eden Selçik, organizasyonun gerçekleşmesine destek veren Novotel ailesine, bürokratlara ve iş insanlarına minnettarlığını dile getirdi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Selçik, Karadeniz kültürünü yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.
Bürokratlardan yoğun ilgi
Lansman yemeğine Gaziantep Vali Yardımcıları Murat Akyüz ve Hüseyin Kaptan, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur, çeşitli kamu kurumlarının yöneticileri, yargı mensupları ve iş dünyasından önemli isimler katıldı.
Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetleri sunuldu
Etkinlikte misafirlere Karadeniz’in meşhur lezzetleri ikram edildi. Menüde kara lahana çorbası, kara lahana sarması, hamsili pilav, Sinop mantısı, Çakallı menemen, kuymak, Akçaabat köfte, mısır ekmeği ve Vakfıkebir ekmeği yer aldı.
Etkinlik, Karadeniz kültürünü Gaziantep’te yaşatma adına önemli bir adım olurken, katılımcılardan tam not aldı.