Karadeniz hasreti sona erdi

Gaziantep Karadenizliler Derneği, düzenlediği etkinliklerle adından sıkça söz ettirirken, bu kez Karadeniz Lansman Yemeği ile hemşehrilerini yöresel tatlarla buluşturdu. Novotel’de gerçekleştirilen organizasyonda, Karadeniz mutfağının en seçkin yemekleri misafirlere sunuldu.

Başkan Ali Selçik’ten teşekkür mesajı

Etkinlikte konuşan Gaziantep Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Selçik, Karadeniz kültürünün önemli bir parçası olan yöresel lezzetleri tanıtmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Katılımcılara teşekkür eden Selçik, organizasyonun gerçekleşmesine destek veren Novotel ailesine, bürokratlara ve iş insanlarına minnettarlığını dile getirdi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Selçik, Karadeniz kültürünü yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Bürokratlardan yoğun ilgi

Lansman yemeğine Gaziantep Vali Yardımcıları Murat Akyüz ve Hüseyin Kaptan, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur, çeşitli kamu kurumlarının yöneticileri, yargı mensupları ve iş dünyasından önemli isimler katıldı.

Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetleri sunuldu

Etkinlikte misafirlere Karadeniz’in meşhur lezzetleri ikram edildi. Menüde kara lahana çorbası, kara lahana sarması, hamsili pilav, Sinop mantısı, Çakallı menemen, kuymak, Akçaabat köfte, mısır ekmeği ve Vakfıkebir ekmeği yer aldı.

Akçaabat’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenle Kutlandı Akçaabat’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenle Kutlandı

Etkinlik, Karadeniz kültürünü Gaziantep’te yaşatma adına önemli bir adım olurken, katılımcılardan tam not aldı.

Editör: Gözde Üçüncü