HADİ 600 KİŞİYİ SEN İŞE AL DSİ!



***
Gel de tepki gösterme..
Gel de isyan etme..
Gel de 'Bu şehir, bu şehrin yatırımcısı  sahipsiz mi?' diye sorma..
Bakın yıllar önce karşısına çıkarılan binbir zorluğa rağmen pes etmeyerek  Maçka yolunda dağı, taşı, kayalıkları delerek en modern şekilde kurdukları, Avrupalıların bile gelip görüp şaşırdıkları muhteşem fabrikaları ile bugün  Honda, Volvo, Scania gibi dünyanın en ünlü markalarına parça ihraç eden ve 'MADE İN TRABZON' dedirten, bu şehrin istihdam noktasında yüzakı ve  vergi rekortmeni olan Hekimoğlu, yeni yatırım planı ile yine kayaya çarptı..
Yine karşısında bir devlet kurumu DSİ..
Devlet yatırımcıyı teşvik eder ya!
Tam tersi!..
Devlet kurumu yatırımcıya 'FREN' yaptırır..
Neymiş efendim 'İSTİNAT DUVARI İÇİN ÖDENEK YOK'
Vah ki vah...
50 milyona mal olacak, 600 kişiye dolayısıyla binlerce insanın ekmek kapısı haline gelecek 'LOJİSTİK SANAYİ BÖLGESİ' için bu şehrin A'dan Z'ye her  kurum ve kuruluşunun, siyasetçisinin, belediye başkanlarının, 'ALLAH RAZI OLSUN. HADİ ÇABUK BİTİRİN AÇIN' demesi  gerekirken, ne yazık ki bir devlet kurumu olan DSİ, ‘Ödenek yok. Uygulama projesi yeni yapıldı. Öncelikli alanlar vardı, var olan ödenekle yapıyoruz. Ödenek olmayınca her tarafa bir anda başlama şansınız yok’ diyerek projeyi devre dışı bırakıyor.
Şaşırmamak mümkün değil..
Maşallah!..
O zaman seslenelim..
“Ey DSİ.
Trabzon'da işsizler iş, aş bekliyor.. Hadi 600 kişi sen işe al”
Yapmayın Allah aşkına..
Trabzon'da işsizler ordusu artıyor.
Bu şehrin kaç tane Hekimoğlu gibi sanayi kuruluşu  var!..
İşsizlere iş veriyor..
Vergisini doğup büyüdüğü topraklara rekortmen olarak ödüyor..
Arkasında bugüne kadar en küçük şaibe bulunmuyor..
Hayırseverlilikte önde koşuyor..
Gerçek bir ekmek kapısı olmakla övünüyor.
İstihdam anlamında doğru dürüst bir yatırımı bulunmayan Trabzon'da, mevcut fabrikasında yüzlerce insanı çalıştırırken, binlerce insanın ekmek kapısı oluyor.
Bırakın zorluk çıkarmayı da ödül verin..
Yeni bir iş imkanı sunarken, karşılaştığı zorluğa bakın..
Öğreniyoruz..
'Bu proje  meğer 1 yıldır çeşitli bahanelerle engelleniyor.'
Ne diyor Hekimoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, “Bu proje Trabzon’a bir sıçrama yaptıracak. Ama bizim de bilmediğimiz bazı eller yaklaşık 1 yıldır çeşitli bahanelerle engelliyor. Yatırım hevesimiz kaçırılıyor. Bürokratik engelleri bir türlü aşamıyoruz”
Devam ediyor..
“Şaşırmamak mümkün değil. Ben bu ülkeye her yıl milyonlarca lira vergi veren bir iş adamıyım. Mevcut fabrikamda 500 kişi çalışıyor. Dünyanın en ünlü markalarına parça ihraç ediyorum. Burada ticaret yapılacak, işsizler iş sahibi olacak.  İnsanlar para kazanıp devlete vergi verecek. Ama bir tane memur bu projeyi durduracak kadar güçlü. Biz 1 yılda ıslah projesini onaylattık. Şimdi de ‘ödeneğimiz yok’ diyorlar. Yeni bir yatırım yapayım dedim, inanın burnumdan getirdiler.”
Ama Hekimoğlu'nun alıştığı bir olay yine..
Bu ikinci raund..
Yıllar önce şu an Hekimoğlu Döküm Sanayi Fabrikası kurulurken birinci raund yaşanmıştı.
Tıpkı yıllar önce döküm sanayi kurulurken canlarından bezdirenler gibi..
O nedenle yatırıma, istihdama acil şekilde ihtiyacı olan bu şehrin milletvekilleri, valisi, belediye başkanları bu işe  el atıp, bu hizmetin bir an önce bu şehre kazandırılmasının önünü açmalıdır.
Yoksa kaybeden Trabzon oluyor..
Her defasında belirttiğimiz gibi bu şehre yaptıkları hizmet ve yatırımlarla ödüllendirilmesi gereken Hekimoğlu gibi bir sanayi kuruluşunun önüne barikat kurulmasının hiç bir izah tarzı olamaz..
Şu anda bünyesinde bine yakın insanı çalıştıran, şimdi 600 insan dolaysıyla binlerce insan için ekmek kapısı olacak bu yatırımı bir ön önce devreye sokmak Trabzon'un boynunun borcudur..
Çünkü bu yatırım sadece Hekimoğlu'nun değil Trabzon'un yatırımı..
Bu şehir için maddi ve manevi her türlü fedakarlığı yapan, kazandığını bu şehirde harcayan, bu şehirde vergisini veren, bu şehrin Avrupa'da bile adını duyurmasına neden olan Hekimoğlu  kurucu Başkanı Celal Hekimoğlu eli öpülecek, Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu ve kardeşleri takdir edilecek  adam gibi adamlardır..
Diyoruz ki;
Onlara destek olmak Trabzon'a destek olmak demektir..
Bir sanayi kuruluşumuz her geçen gün büyüyor..
Başarılı oluyor..
İstihdamı artırıyor..
Kimsesizlerin kimsesi oluyor..
Daha ne bekleniyor..
Kimin zoruna gidiyor..
Açın şu insanların önünü, biraz destek olun!..
Ne demek iki yıldır engellenmesi..
Ne demek istinat duvarı ödeneği yok..
Biraz vicdan..
Biraz insaf..
Zaten lojistiki gitmiş, yatırım adası hayal olmuş, tersanesi masal olmuş, ihracatçısı Samsun'a gitmek zorunda bırakılmış Trabzon, yatırım alma, istihdam oluşturma noktasında burnundan soluyor!..
Yapmayın Allah aşkına
Bu şehrin iş adamlarına herkes sahip çıksın..