EĞİTİMCİ EYÜPHAN ÇELİK YÜZAKIMIZ

Eğitimde özgün çalışmalarıyla öne çıkan eğitimcileri gördükçe ülkemin geleceği adına kuşkularım dağılıyor, daha güvenle bakıyorum atinin burçlarına.

“Neler tecelli etti ki bu övgü ile girdiniz yazıya” mı diyorsunuz. Haklısınız, çünkü siz Eyüp Hocayı tanımıyorsunuz.

Eyüp Hoca Sosyal Bilimler Lisesi’ndeyken başlattığı bir çalışmayı Akçaabat İMKB Anadolu Lisesi’ne geldikten sonra da kesintiye uğratmadan sürdürüyor.

Çalışma eğitimin bir yarası olan sıralar üstüne yazılan yazılar ve bu yazıların yazılma gerekçelerini öğrenme çabasına dayanıyor. Dünyada ve ülkemizde bu sorunun neden kaynaklandığı üzerinde araştırmalarının yanında sahada yaptığı tespitleri de sunusuna koymuş.

Öğrencilerin sıralara aşklarını, siyasi bakış açılarını, nefretlerini ve tasavvurlarını kazıdıklarını tespit etmiş.

Daha çok içine kapanık, kendini ifade etme zorluğu olan öğrencilerin sıralarda tahribat yaptığını belirten Eyüp Hoca bu tespitleri yaparken birebir görüşmeler yaparak çıkarımlar yapmış.

TUBİTAK projesi olarak bölge birinciliği alan bu çalışma şimdi biraz daha geliştirilerek Türkiye birinciliği için yarışacak.

Çalışmayı incelediğimde eğitimcilerin bu projeden eğitim süreçlerinde çok yararlanacağını düşünüyorum. Çünkü bir arızanın nedenini öğrenmeden ona çözüm üretmek olası değil. İşte bu çalışma teşhis ve tedavi olanağı verecek öğretmenlere.

Bu çalışmayı inceleyen öğrenciler de olumlu davranışlar noktasında farkındalık hissedecekler. Davranışlarının ayırdına varma imkanını yakalayacaklar.

Böyle orijinal bir eğitim faaliyetini yürüten Eyüphan Çelik Hoca’yı kutluyorum. Erzurum’da öğrenci grubuyla aldığı birinciliği Türkiye birinciliğiyle taçlandıracağını umuyorum.

Beni her şeyden daha çok Trabzon’un eğitim-öğretim süreçlerinde kazandığı payeler mutlu ediyor. Bu nedenle bu süreçlerde imzası olanlarla okuyucularımı buluşturayım istedim.

Kere kere tebrikler hocam.