Milli Eğitim Bakanlığı’nın 8 Nisan’da açıkladığı proje okul atamaları, öğretmenler arasında büyük tepkiye yol açtı. Uygulanan sistemin adalet, liyakat ve şeffaflık ilkelerini ihlal ettiği öne sürüldü.

Öğretmenlerin meslek hayatlarını ve öğrencilerin eğitim haklarını doğrudan etkileyen proje okul atamalarına yönelik tepkiler büyüyor. Türkiye genelinde 20 bini aşkın öğretmenin, herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin görev yerlerinin değiştirilmesiyle mağdur olduğu belirtiliyor.

Trabzon’da ise en az 20 öğretmenin tercih ettiği okullardan hiçbirine atanmayarak açıkta kaldığı bildirildi.

❝Liyakat yok, şeffaflık yok, adalet yok❞

Uygulamaya tepki gösteren eğitimciler, ❝Liyakat yok, şeffaflık yok, adalet yok!❞ diyerek atamaların siyasi saiklerle yapıldığını savundu. Öğretmenler, alınan kararların mesleki motivasyonlarını zedelediğini ve eğitimde nitelik kaybına yol açabileceğini dile getiriyor.

Milletvekili Sibel Suiçmez de uygulamaya sert tepki göstererek, Milli Eğitim Bakanı’na çağrıda bulundu:

— ❝Okullar arasında proje-okul, normal-okul diye ayrım yapmaktan derhal vazgeçin❞
— ❝Atama ve görevlendirme süreçlerini tek bir yönetmelik altında, herkes için adil, objektif ve sürdürülebilir hale getirin❞
— ❝Liyakati, hakkı ve şeffaflığı esas alan bir sistem kurun❞

Sakarya'da öğretmen adayları suyun yolculuğuna tanıklık etti Sakarya'da öğretmen adayları suyun yolculuğuna tanıklık etti

Öğrenciler ve öğretmenler mağdur

Eğitimciler, proje okul uygulamasının sadece öğretmenleri değil, öğrencileri de olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor. Deneyimli öğretmenlerin keyfi şekilde görev yerlerinin değiştirilmesinin, eğitim sürecinin istikrarını bozduğu ifade ediliyor.

Editör: Gözde Üçüncü