CHP VE TRABZON


 1980 darbesiyle Başkan Özgür görevden alındı. İhtilalin ardından 1984 yerel seçimlerine eski bir CHP’li Orhan Karakullukçu ile giren ANAP, Trabzon Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Bulduğu kadrolarla yola devam eden Karakullukçu son derece başarılı hizmetler yapmasına rağmen 1989 yerel seçimleriyle koltuğu CHP’li Atay Aktuğ’a kaptırdı.
 1994-1999 yerel seçimleriyle iki kez üst üste Refah Parti’li Asım Aykan Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Başkan Aykan’ın milletvekili seçilmesinin ardından 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını CHP, Volkan Canalioğlu ile yeniden geri aldı. 
Merkezde son derece güçlü olan CHP, yeni kurulan Ortahisar Belediye Başkanlığı’nın 2014 yerel seçimlerinde 30.000 civarında oy alırken, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde aynı bölgede oylarını 37 binlere, 1 Kasım genel seçimlerinde 39 binlere çıkarmıştır.
 Bunda milletvekili Av. Haluk Pekşen’in katkısı büyüktür. Eski tüfekler olarak tanımlanan CHP’lileri evlerine kadar gidip ziyaret ederek harekete geçirirken, şehrin sorunlarına da son derece hakim olduğunu göstermiştir.
Yaptığımız bir sohbette önemli tespitlerde bulunarak “TOKİ Yıldızlı konutlarında yaşayan insanların sıkıntıları büyük. Akyazı Stadı’nın karşılığında TOKİ’ye Avni Aker Stadyumu, Yavuz Selim Sahası, 19 Mayıs Spor Salonu, Akçaabat Fatih Stadyumu ile Trabzon otobüs terminalini vermişler. Nerede kıymetli bir arazi var oraları TOKİ’ye devretmişler. Şimdi de bu şehrin neresine otobüs terminali neresine kuru gıda toptancılar hali, sebze meyve hali, balık toptancıları hali yapacaklar. Kadınlar pazarını yıkacağız diyorlar orada 25 metre genişliğinde yolu imara işliyorlar. Peki oradaki esnafın konumu ne olacak, nereye taşınacaklar denize mi dökeceksiniz. Daha gideceği yerler belli değil. Peki oradaki tarihi binaların konumu ne olacak onu da açıklamıyorlar.
Büyükşehir Belediyesi yaptım demekle olmuyor. Hiçbir alt yapısı, oturacak binası olmayan Büyükşehir Belediyesi mi olurmuş. Şimdi de Ortahisar Belediyesi Pazarkapı’da TOKİ tarafından istimlak edilen alana belediye hizmet binası yapacakmış. İyi de neyin karşılığında. TOKİ size bu araziyi veriyor ve bu binayı yapıyor, bu şehrin gelecekteki 40 yıllık gelirlerinin büyük bir kısmına el koyarak. Böyle saçmalık olur mu?
Şehir patates tarlasına dönmüş, insanlar bırakın sokakta caddede aracıyla gidemiyor. Vatandaştan otopark parası alıyorlar otoparkını yapmıyorlar. Şehrin en işlek caddeleri otoparka dönüşmüş. Trafik Maraş Caddesi’nde tersine dönmüş. Minibüs otoparkına dönüşmüş çözüm bulamıyorlar. Çömlekçi dönüşüm projesi dediler, beş yılda bitecek dediler 15 yıla çıkardılar, 25 yılı hedefliyorlar. Vatandaşın evi arsası para etmiyor, bankalar teminat olarak dahi almıyor.
Kaymaklı, Hızırbey, Gülbaharhatun mahallelerini kentsel dönüşümün içine aldılar. Ortada para yok pul yok. TOKİ Başkanı buralara bir lira veremem diyor onu da duyan yok. Kısacası bu şehrin sahibi şehr-i emin diye geçinen insan ortalarda yok. Zaten bu şehirde durduğu oturduğu yok. Bakın burada söz veriyorum Bu şehrin her sorunu her gün TBMM’nin gündeminde olacak” diyor.
 Biz de görelim, Mevlam neylerse güzel eyler diyoruz.