Trabzon havalimanı dış hatlar terminali plansız yapıldı Trabzon havalimanı dış hatlar terminali plansız yapıldı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çağlayan Kentsel Dönüşüme ilişkin revize çalışması yapıldığını sürecin KİPTAŞ’ın projeye danışmanlığında ilerleyeceğini açıkladı.
Başkan Kaya, “Vatandaşın şöyle bir algısı vardı. ‘Ortahisar Belediyesinin ekonomik durumu bu projeyi yapmaya uygun değil. Hangi parayla bunu yapacaklar?’ İstanbul’a gittim. Ekrem Başkanla durumu görüştüm. Çok ilgi gösterdi. Projeyi destekleyeceklerini söyledi. Kamuoyunda bizim projeyi KİPTAŞ’a devrettiğimiz algısı yaratmaya çalışıyorlar. Bu projeyi belediyenin ORKENT şirketi yapacaktır. İstanbul KİPTAŞ firması bize danışmanlık verecektir. Kentsel dönüşümdeki tecrübesinden faydalanma olanağı sunacak. Böyle bir düşüncemiz de yoktur. KİPTAŞ’a devretsek de bundan kim zarar görür. Bizden önceki yönetim bir adım atmış. Mal sahipleri ile görüşerek yüzde 17’si ile anlaşma sağlamışlar. Bunu yüzde 100 yapmak için ofisimizi açarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok iş yeni yapılacak. Öyle bir anlatılıyorki sanki iş bitmiş. Yüzde 17’si imzalı anlaşma sağlanmış. Keşke yemek pişmiş servis noktasında olsak” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Abdurrahman Kınalı, “Trabzon’un vizyoner olarak görünürlüğüne estetik olarak aşmak istiyorsak Kaymaklı bölgesinde çirkin görüntü oluştuğunu beyan ediyorum.” dedi.
Ak Partili Meclis Üyesi Ufuk Hoş, dönüşüm projesinde prosedürlerde kendilerinin zorluklar yaşadıklarını belirterek “Orası bölümlere ayrılmıştır. Protokol birinci bölge için açılmıştır. Öncelikle birinci bölümü yapıp vatandaşları oraya getirip satışa çıkardığınız rezerv alanını yapıp insanları orada toplayıp arkada hukuki sorunları olan mevzuat açısından tapulandırılamayan yerleri sorununu çözecektik. Bir sürü süreç yaşadık. Stratejik bölgesinin ön gördüğü şeyi sırayla yaparsanız sorun kalmaz.” diye konuştu.

CHP’li Meclis üyesi ise “Kentsel dönüşüm strateji belgesini Türkiye’de tamamlayan ender kentlerden biri olduklarından bahsetti. Orkent’te böyle çalışmalar yapılmış ben de gördüm. 30 küsur mahalleyle ilgili çalışma var. Bu çalışmalar içinde de bakanlığın talep ettiği çalışma yapılan mahallelerdeki vatandaşla görüşülüp anket çalışması yapılıp vatandaşın kentsel dönüşümden beklentileri nelerdir sorulara dair çalışma istemiş. Bu çalışma yapılmadığı için ve bu kadar sayıda mahallenin aynı anda kentsel dönüşümü mümkün olmadığı için o kitapçık bakanlık tarafından reddedilmiş.” ifadelerini kullandı.

Editör: Gözde Üçüncü