BEŞİKDÜZÜ GERÇEĞİ!


Bunun aksini kimse inkar edemez..
Sadece Trabzon'un değil bu ülkenin bir  bilim yuvasıdır Beşikdüzü..
Bir ilim ifan  yuvası bir eğitim markasıdır..
Beşikdüzü beldesi zamanın milli eğitim bakanı Hasan Ali Yücel’in kurduğu Köy Enstitüsü’nün Öğretmen Okulu’na dönüşmesiyle bu ülkenin eğitim ordusuna neferler yetiştiren belde olarak adını ülkemize duyurmuştur.
Bugün ülkemizin neresine giderseniz gidin Beşikdüzü'nden bir öğretmen muhakkak bulursunuz. 1948 yılında belediyesi kurulan beldede Hüseyin Ateş uzun yıllar başkanlık yapmıştır. Bir çok ilçemizde polis teşkilatı yok iken 1970 yıllarda  yine bu beldede kurulmuştur.
1987 yılında ilçe olmuş, zamanın  Trabzon Valisi Giresun Görele Kuşçu Köyü’nden Enver Hızlan ilçenin kuruluşu için geldiği Beşikdüzü'nde omuzlara alınınca çok kızmış  'Biz bu milletin omzuna çıkmayız.  Siz bizim başımızın üstündesiniz ' diye haykırmıştı..
İlçenin ilk belediye başkanı Mehmet Can, merhum Mehmet Gözacan, dt Mehmet Kalay ve Ramis Uzun'un hizmetlerini de unutmayız.
Hepsinin büyük emeği olmuştur..
2000 yılında Mayıs Yedisi Şenlikleri için balıkçı motorlarıyla denize açılan 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan bu olay hepimizi derinden üzmüştü.
Bu olay günlerce hafızalardan silinmemiştir ve yapılan festivaller de sürekli gündem olmuştur. 1999 yerel ve genel seçimleriyle MHP’den TBMM’ye girmeyi başaran bugünkü Başkan Orhan Bıçakcıoğlu o günlerde ilçe için pek varlık gösteremese de belediye başkanlığında inşallah ilçesi için önemli işlere  imza atar  diye düşünüyoruz.
Tabii Büyükşehir’den bir şeyler alabilirse!
Alabilirse  ki ilçede İl Özel İdare’ye ait bir iş hanı, menkul ve gayri menkullerin  Büyükşehir’e devredilmesi son derece yanlış olmuştur.
Orada bir ilçe belediyesi vardır ve iktidar partisindedir. Bundan belki de  sayın Başkan Bıçakcıoğlu pek rahatsız değildir ama ilçe halkı rahatsızdır.
Bu  ilçemizden çıkan çok değerli bürokratları ilim ve bilim adamlarını saymakla bitiremeyiz. Enerji bakanlığı eski müsteşarı Sami Yavuz un, KTÜ  eski rektörü AK  Parti eski milletvekili Prof Dr Aydın Dumanoğl'nun da bu ilçemize büyük hizmetleri  vardır.
Beşikdüzü Organize  Sanayi Bölgesi’nde arsa dağıtımı bitmiş ancak açılan fabrikaların ancak birkaç tanesi çalışmaktadır.
Büyük bir istihdam yoktur.
Bu ilçemizin nufusu 1980 yıllarda 44 binlere kadar çıkmışken bugün 22 binlere inmiştir. İşte asıl sorgulanması gereken budur.
Bir çok mahallede okullar öğrencisizlik veya taşımalı eğitim nedeniyle kapanmış, yıkılmaya bırakılmıştır. Sağlıkta dönüşüm adı altında bir çok sağlık ocağı boşaltılmış, yıkılmaya bırakılmıştır. Bu güzel ilim irfan ilçemiz, eğitimde bu şehrin uzun yıllar yükünü taşımış ama sürekli göç vermektedir. Beşikdüzü adına yakışır, bu şehre yaptığı hizmetlere, yetiştirdiği nice değerlerle rağmen ne yazık ki hak ettiği yere bir türlü gelememiştir!..
Hak ettiği değeri alamamıştır..
O nedenle göç vermiştir vermeye de devam etmektedir.
En çok üzüldüğüm Türk eğitim tarihine damgasını vurmuş olan marka  Beşikdüzü Öğretmen Okulu gerçeğine sahip çıkılamaması olmuştur!
Trabzonlu siyasetçilere, özellikle iktidar mensuplarına düşen görev Beşikdüzü'ne sahip çıkmalarıdır..
Bu güzide ilçemizin hak ettiği hizmetleri alabilmesi için mutlaka milletvekili, bakan çıkarması mı  lazımdır?.
Beşikdüzü'ne bu şehrin siyasetçilerinin borcu vardır.