BÖLGESEL

Bayburt'ta Şölenin Son Günü: Kültürel Geziler ve Yöresel Lezzetler Tanıtıldı

Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinin son gününde müze ziyaretleri ve açılışlar gerçekleştirildi.

Şölenlerin son günü programları çerçevesinde ilk olarak Ahmet Revayi Hüsn-i Hat ve Bayburt Kültür Evi Müze gezileri gerçekleştirildi. Protokol üyeleri buradan kütüphane ve etüt merkezi açılışı ile Bayburt’un coğrafi işaretli yemeklerinin tanıtımının yapılacağı Aile Yaşam Merkezi’nde geçtiler.
Aile Yaşam Merkezi’nde ilk olarak kütüphane ve etüt merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası kütüphane ve etüt merkezini gezen protokol üyeleri gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Vali Eldivan, “Malum olduğu üzere üniversite öğrencilerimizin kütüphane ve sosyal alan eksikliği vardı. Bu proje hayata geçirildi. Sanırım eylül ayına kadar birkaç tane daha eklenecek. Öğrencilerimiz çaylarını burada ücretsiz içiyor. Gelip burada dersini çalışıp kitabını okuyacak. Özellikle büyük şehirlerde gördüğümüz bu uygulamanın Bayburt’ta da belediyemiz tarafından hayata geçirilmesi takdire şayan bir durum” ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından Bayburt’un coğrafi işaret almış yöresel tatlarının tanıtımının yapıldığı salona geçildi. Şehrin coğrafi işaretli yöresel yemekleri olan yalancı dolma, lor dolması, karapancar, ekşi lahana, süt böreği, su böreği, Bayburt ketesi, tatlı çorba, Bayburt helvası ve Bayburt kurabiyesi tanıtımı yapılan lezzetler arasında yer aldı.