Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 18-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali kapsamında basın toplantısı gerçekleştirdi.

“KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM ŞEHRİ"

Tüm Emekliler Sendikası Trabzon Temsilcisi:“Bugün, ülkemizin tarihindeki en karanlık günlerinden 12 Eylül Darbesi Tüm Emekliler Sendikası Trabzon Temsilcisi:“Bugün, ülkemizin tarihindeki en karanlık günlerinden 12 Eylül Darbesi

Festivalle ilgili bilgi veren Başkan Ekim, “Festivalimiz, sadece Akçaabat için değil, tüm Türkiye ve dünya için önemli bir etkinlik haline gelmiştir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, festivalimizle, kültürler arası etkileşimi ve dostlukları pekiştirmeyi hedefliyoruz. Bu etkinlikler arasında Erol Günaydın Tiyatro Günleri, Açık Hava Tiyatro Günleri, ulusal ve uluslararası çalıştaylar, konferanslar, sergiler, müzik etkinlikleri, Akçaabat Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarının konserleri, çocuk tiyatro şenlikleri, opera ve bale günleri gibi birçok faaliyet bulunmaktadır. Akçaabat, "Kültür, Sanat ve Turizm Şehri" sloganıyla anılmaktadır. Biz de bu sloganın altını doldurmak için elimizden gelen kültür sanat etkinliklerini çeşitlendirerek halkımızla buluşturuyoruz. Sanat Akademimizde, müzikten reisime birçok farklı alanda eğitimler verilmektedir. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, yurt içinden ve yurt dışından halk oyunları ekiplerini ağırlamaktadır.

Akçaabat, horonun başkenti olarak bilinir ve festivalimizde bu geleneği en güzel şekilde yaşatmaya devam ediyoruz. 32 yıllık geçmişi olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali Akçaabat’ımıza ‘Halk Danslarının Kaynaşma Merkezi Horonun Başkenti’ sloganını kazandırmıştır. Bu festival, sadece bir dans ve müzik etkinliği değil, aynı zamanda kültürel zenginliklerimizin ve misafirperverliğimizin dünyaya tanıtıldığı bir platformdur.” şeklinde açıklamada bulundu.

6-7 MİLYON TL’LİK BÜTÇESİ VAR

Festivalin bütçesi ve tasarruf tedbirleri ile ilgili soruya cevap veren Başkan Ekim, “Tasarruf tedbirleri kapsamında şöyle bir politikamız var. Biz her zaman bu konuda hassasiyet göstermiş, gelen ekiplerin konaklamalarını YURTKUR’larda karşılıyoruz. 300 kişilik ekibin konaklamasına 30 bin TL harcıyoruz. Yemek ihtiyaçlarını aynı yerde tuttuğumuz aşçı ile beraber orada hazırlıyoruz. Bunları dışarda yapmaya kalksak 4 / 5 milyonluk maliyet. 
Sanatçılarımız, burada gelen misafirlerin ağırlaması, diğer etkinliklerin maliyeti var. Yaklaşık 6 - 7 Milyon TL’lik bütçesi var festivalimizin. Bunu da sponsorlarımız vasıtasıyla karşılıyoruz. 
Sponsorlarımızla topladığımız bütçemiz belli. Bu bütçemizi buraya aktaracağız. Dekontlarımızla beraber arşivleyip, böyle yaptığımızı aktaracağız. Belediyemizin bütçesinden kaynak çıkmamakta. Tamamen sponsorlarımızla yürüttüğümüz proje. 
Ana sponsorumuz burada Vakıfbank’tır. Aşağı doğru yöresel anlamda ana sponsorlarımız vardır. Arkadaşlarımızın belirlediği sponsor skalası var.” diye konuştu.

32 YILLIK TECRÜBEMİZ VAR

Sanatçıların nasıl ikna edildiği ile ilgili soruya ise Başkan Ekim, “32 yıllık tecrübemiz var. Bu tecrübenin yansıması. Sanatçılarımız tabi ki tercih ederken uluslararası festival sonuçta. Onun için bu konuda hiç bir sıkıntı çekmiyoruz” şeklinde belirtti.

 

 

Editör: Rabia Mollaoğlu