Şehrimizde Ortahisar ve Akçaabat’ta en büyük ilçe Araklı’dır. Ancak Araklı’nın büyüklüğü hep sözde kalıyor. Seçim zamanlarında siyasetçilerimizin Araklı için verdikleri sözler nedense daha sonra hep unutuluyor.
Konuya gelecek olursak Araklı’da bazı eğitimciler bizi arayarak bazı milletvekillerine sitemlerini dile getirdiler.
Şöyle ki Araklı’ya seçim zamanında dört yıllık bir fakültenin kurulması için söz verilmiş.
Hatta hangi fakültenin kurulacağına dair karar da verilmiş. Dört yıllık Ziraat Fakültesi’nin kurulması ön görülmüş.
Ancak seçimlerin ardından bu söz unutulup gitmiş, Araklı’daki eğitimciler, bir önceki yerel seçim zamanında milletvekillerinin kendilerine vermiş oldukları dört yıllık fakülte sözünün yerine getirilmesini istiyorlar.
Ayrıca Araklı Belediye Başkanı Sayın Recep Çebi de dört yıllık fakültenin kurulması için ilgili kurumlara arazi dahi vermiş.
Yani fakültenin kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yeter ki Araklı’ya sahip çıkılsın.
Şimdi bazı siyasetçilerimiz, bize kızabilirler, ‘Biz sahip çıkmıyor muyuz’ diye. Veyahut da ‘Mikro milliyetçilik neden yapıyorsunuz’ diye.
Araklı’ya hakiki manada sahip çıkılsaydı; dört yıllık fakülte sözü unutulmazdı.
‘Mikro milliyetçilik yapmayın’ diyen bazı siyasetçilerimize de şunu söylemek isterim ki kimsenin mikro milliyetçilik yaptığı yok.
Bizim isteğimiz, Trabzon’un 18 ilçesine ilçelere uygun ve faydalı yatırımlar yapılsın.
Tüm ilçelerimiz gelişsin. Siyasetçilerimiz ve tüm yerel yöneticilerimiz hizmet için birbiriyle yarışsın. Bizde şehrimiz ve ilçelerimiz için atılan her olumlu adımı alkışlayalım.
Ancak şu kesin ki Araklı’ya yıllardır bir haksızlık yapıldığı açık beyan ortadır.
Bir bakalım Araklı’ya neler yapılmış. Güç bela Araklı’ya iki yıllık Meslek Yüksek Okulu kazandırılmış.
Allah aşkına söyler misiniz şehrimizde olduğu gibi inşaat sektörünün gelişmesinin dışında Araklı’da hangi faydalı yatırım hayata geçirilmiş!
Haksızlık yapmak istemeyiz doğa harikası Pazarcık Araklı Belediye Başkanı Çebi’nin yıllardan beri çabalamasının ardından turizme kazandırıldı. Ayrıca küçük sanayi sitesi de hayata geçiriliyor. Yeterli mi? Hayır.
Demem o ki bir iki küçük yatırım ile ilçelerin gelişmesine katkı vermek olmaz.
Şimdi Araklı’daki eğitimciler ve vatandaşlar, kendilerine verilen dört yıllık fakülte sözünün yerine getirilmesini istiyorlar.
Hatırlayalım, Araklı halkı seçim zamanında kendilerine de milletvekili kontenjanı verilmesi talebinde bulunmuştu. Ama kontenjan verilmemişti. Bunun üzerine milletvekili adayları ve şuandaki milletvekilleri Araklı’ya gittiklerinde ‘Araklı’nın milletvekilleri biziz’ diyerek onları sahipsiz bırakmayacaklarını söylemişlerdi.
Ama yıllar geçmesine rağmen Araklı’nın büyüklüğüne yakışır ve gelişimine büyük katkı verecek bir projeden, yatırımdan söz edebilmek mümkün mü?
Ne zaman bir yatırım isteğinde bulunulsa ‘Araklı sahipsiz değildir’ diyenler ortadan kayboluyor.
Bırakın yatırım kazandırmayı, yerel ve genel seçimlerde AK Parti iktidarına yüksek oranda oy veren Araklı halkına Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi’nin kurulması reva görülebiliyor. Hem de turizm potansiyeline sahip Taşönü Mahallesi’ne.
Şuanda belki kesinleşmiş bir durum yok. Konuşulan bu.
Neyse konumuzun özüne dönecek olursak Araklılı eğitimciler, bir zamanlar başarıdan başarıya koşan Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi’nin şimdiki Anadolu Lisesi’nin de Fen Lisesi’ne dönüştürülmesini istiyorlar. Çok da haksız sayılmazlar.
Araklı’nın en azından bu talebine ılımlı yaklaşmak gerek. O okuldan, ülkemize çok önemli cevherler yetişti. Sahip çıkılması gerektiği kanaatindeyim.
Bir de aynı okulun ve Araklı İlçe Stadyumu’nun geçen yıl yoğun kardan dolayı spor salonunun çatıları yıkılmıştı. Aradan bir yıl geçmesine rağmen hala bu çatılar yapılamadı.
‘Araklı sahipsiz değildir’ diyenlere duyurulur.