ANAHAR'DAN ANAHTARA

BİZE HER YER TRABZON !

Bu sözü kim bulmuşsa çok teşekkürler. ‘Bize her yer Trabzon’ Bir Trabzonspor taraftarının paylaşımı.  "Yunanistan Sakız adası, Pirgi köyünde alışveriş yaptığım dükkan sahibi nereden geldiğimi sordu. Türkiye ve Trabzon dediğimde hemen formasını çıkardı. Kendisi Bakasetas hayranıymış. Çok duygulandım ve siz değerli dostlarımla paylaşmak istedim.’’

BU SİSTEM DEĞİŞTİRİLMELİ

Maşallah bu delikanlıya. Ancak ülkenin üniversite girişlerinde kanayan bir yara var. Bu genç, ÖSYM sınavında, sayısal, eşit ağırlık ve sözelden ter dökecek. Bu sistem kaldırılmalı. Bu genç,  bu yaşta bu resimleri yapabiliyorsa, sınavı sadece resim olmalı. Müzik de aynı. Aldığım bilgiye göre bu sistem 3-4 yıl içinde yürürlüğe girecekmiş. Çok iyi resim çizen, çok iyi bu yaşta enstrüman çalan çok tanıdığım gençler var hala bekliyorlar. Çünkü ÖSYM'den resim ve müzik taban puanı tutturamıyorlar.

BİRBİRİNDEN GÜZEL İNSANLAR

Bu fotoğrafta birbirinden güzel insanlar mevut. Bu fotoğraf, galiba Soğuksu’da Trabzonspor eski başkanlarından Rıfat Dedeoğlu’nun evinde çekilmiş. Sıcak ve samimi bir sohbette. Dedeoğlu’nun yanı sıra Trabzon Eski Belediye Başkanlarından Ahmet Rasim Karanis, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından Ziyad Nemli, Trabzon Güneş Gazetesi’nde beraber görev yaptığım Mehmet Hulusi Tan ve Trabzonlu iş insanı Nahit Kasımoğlu. Mekânları cennet olsun.

TRABZON BU KİTABI BEKLİYOR

Trabzon’un kültürel ve tarihi mirasına dair önemli bir gelişme gündemde.
Şehrin spor, kültür, sanat, tarih ve mahalle hayatına dair uzun yıllardır yazılarıyla Pazarkapı mahallesi’nde doğup büyüyen ve halen Soğuksu Mahallesi’nde Atatürk Köşkü’ne komşu evinde ikamet eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Belediye Meclis Üyesi Hasan Kamil Kandaz, eserlerini bir kitapta toplamaya hazırlanıyor. 61saat.com’da yayınladığı haftalık yazılarıyla dikkat çeken Kandaz, Trabzon’un 100 yıllık geçmişine tanıklık eden ve bu sürecin önemli olaylarına yer veren bir isim olarak öne çıkıyor. Kitap, Trabzon’un mahalle kültüründen spora, sanattan siyasete kadar uzanan geniş bir perspektifte, şehrin yaşanmış hikayelerini içeriyor.Bu projenin temel amacı, Trabzon’un yüzyıllık geçmişini gelecek nesillere aktaran kalıcı bir miras bırakmak. Şu anda kitap hazırlıkları hızla sürüyor ve kısa süre içinde Trabzonlu okurlarla buluşturulması planlanıyor. Bu özel eserin, şehrin hafızasında derin izler bırakacağı ve Trabzon’un tarihine değerli bir katkı sağlayacağı düşünülüyor. Kitabın bütün gelirini evinden imkansızlıklardan dolayı çıkamayan, gökyüzünün maviliğini göremeyen engelli kardeşlerimize tekerlekli akülü sandalye alımı için bağışlanacak.