AKÇAABAT GÜNDEMİ


Bu onur verici durumdan Akçaabat için ne menfaat çıkar bilmiyorum ama enazından oradaki toplantıda Akçaabat’a üniversite istediğimiz Başbakan Davutoğlu’nun da kulağına fısıldandı, tıpkı demiryolunun da istendiği gibi.
Konuşmasında Trabzon’a verdiği önemi defalarca zikreden Davutoğlu’nun yaptığı popüler bir siyaset tarzı değilse –ki öyle zannetmiyorum- gelecek dönemde Trabzon’un çehresinde önemli değişiklikler olacak ve aldığı yatırımlar artacaktır.
Bu durumda da her halükarda Akçaabatlı siyasilere gelecek yatırımların önemimiz nispetinde ilçemize yönlendirilmesinde büyük bir sorumluluk yükleyecektir.
Bunun için şimdiden gerekli altyapının oluşturulması ve ağırlığımızın il siyasetinde hissettirilmesi lazım.
Becerebil miyiz, bilmiyorum ama bunu mutlaka becermemiz gerektiğini çok iyi biliyorum.

AK PARTİ’DE İL SEÇİMİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Trabzon İl Teşkilâtı’nın 5. olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde fazla bir heyecan yoktu. Heyecan yaratan tek unsur ise toplantıya Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun katılmasıydı.
Biz, yapılan genel kurul toplantısına da bir Akçaabatlı gözüyle baktık.
Baktık ve hayal kırıklığına uğradık.
Bir önceki yönetimde Akçaabat’tan 17 temsilci bulunurken, bu yönetim kurulunda ise sadece 4 Akçaabatlı yer aldı: Ahmet Haşim Ekici, Engin Çakır, İrfan Çelik ve Kadir Hatipoğlu.
Listenin ekstrası ise Disiplin Kurulu’nda yer alan Ekrem Üçüncü oldu.
Tesellisi ise genel merkez delegeleri arasında Akçaabatlı 3 ismin yer almasıydı: Adnan Günnar, Temel Altunbaş ve Emre Akgün.
Öyle hemen Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Arzu Yalçınalp gibi isimleri önüme getirmeyin; yandan çarklı Akçaabatlılar’ı saymıyorum.
Demek istediğim o ki, Akçaabat bir önceki kongredeki ağırlığını muhafaza edemedi ve kaybetti.
İnşallah bu kaybedilmişlik sadece parti içi bir kaybedilmişlik olarak kalır da fazla üzülmeyiz.
Ama öyle kalacağına da pek ihtimal vermiyorum. Hayırlısı..