❝İmar planları yapılırken komisyon üyelerinin görüşleri alınmamış, planlar komisyona hazır olarak sunulmuştur❞ diyen Köroğlu, söz konusu durumun demokratik katılımcılık ilkesine aykırı olduğunu savundu.
“Planlar yapılırken görüşümüz alınmadı”
İmar komisyonunda CHP adına görev yapan Meclis Üyesi Selman Sevim, toplantı sırasında söz alarak red gerekçelerini açıkladı. Sevim, ❝Planlar daha askıya çıkmadan eksiklerini ısrarla belirtmemize rağmen önerilerimiz dikkate alınmadı❞ dedi.
Sevim, planlara dair itirazlarını şu başlıklarla sıraladı:
-
Yerleşik alan kararına rağmen tarım görüşü alınması,
-
Şehrin doğu-batı yönünde genişletilmesi,
-
Kat sayılarındaki orantısız değişiklikler,
-
-
madde uygulamalarından doğan mağduriyetler,
-
-
Mülkiyet değerlerindeki hukuki riskler,
-
İfraz ve tevhid şartlarının eksikliği,
-
Plan notlarındaki yetersizlikler.
“Farklı fikirlere saygı yok”
CHP İlçe Başkanı Köroğlu, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim'in toplantıdaki üslubunu da eleştirerek, ❝Üyemize söz hakkı verilmemesi, mesleği üzerinden yapılan iğnelemeler ve sonrasında grubumuza yöneltilen ithamlar, demokratik yapıya aykırıdır❞ ifadelerini kullandı.
Komisyondaki bazı üyelerin planlardaki sorunları daha önce dile getirmesine rağmen, mecliste sessiz kaldıklarını vurgulayan Köroğlu, ❝Mecliste bu sorunların gündeme getirilmemesi, kimin gerçekten halkın yanında olduğunu ortaya koymuştur❞ dedi.
Köroğlu, CHP olarak Akçaabat’ın geleceği için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti ve ❝Günü geldiğinde halk, yapılan yanlışların hesabını sandıkta soracaktır❞ değerlendirmesinde bulundu.