TRABZON

Akçaabat'ta yapılan yatırımlar anlatıldı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim 2019 yılından itibaren günümüze kadar devam eden çalışmalarını değerlendirmek üzere basınla bir araya geldi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim 2019 yılından itibaren günümüze kadar devam eden çalışmalarını değerlendirmek üzere basınla bir araya geldi. Ekim, şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin yaşadığı sorunlar var ama buna rağmen projelerimizi hayata geçirme imkanı bulduk. Turizmden istihdama eğitimden spora birçok yatırımları şehrimize kazandırmış olduk. Akçaabat sahili yeni görümüyle hizmete aldık. 2019 yılında başlanan Akçaabat Millet Bahçesi hayata geçti. Sokak Sağlıklaştırma Çalışması Projemizi yaptık. Ticaretin gelişmesini sağlayacak bir hamle yaptık. AK Cami Meydan ve cephelerinin sağlıklaştırılması projemizi tamamlayıp hizmete kavuşturmuş olduk. Orta Mahalle önemli bir bölge buranın restorasyonu 1. ve 2. etabıyla ilgili projelerimiz tamamlandı. Bir ihale daha gerçekleştirdik ve devam ediyor. Yapıların cephelerini güzelleştirmek istiyoruz. Turistler buraya geldiğinde 1 gününü geçirebileceği aktiviteler yapacak ve keyifli bir gün geçirecek. Orta Mahalle Müzesi hayata geçirdiğimiz projelerden bir tanesi. Akçakale Kalesi kazı çalışmaları tamamlandı. Şu anda restorasyon projeleri hazırlandı ve kurula gönderildi. Değerlendirmeden sonra 2 plajı birbirine bağlayacağız. Eski Tekel Binamızı turizme kazandırdık.”

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR 
“Uzun süre burası boş kalmıştı. Atatürk Bulvarı düzenleme çalışmaları yaptık. Hamam deresi etrafı ve çevre düzenleme çalışması önemli işlerimizden oldu. Akçahasat tesisimiz tamamlandı. İnşaat süreci tamamlandı, yakın zamanda üretmiş olduğu ürünleri paylaşacağız. Toprak Ana Köy Yaşam Merkezimiz açıldı. Köy yaşamını anlamaları açısından önemli bir proje oldu. Özel gereksinimli bireyler için bir sosyal tesis hayata kazandırmış olduk. Akçaabat Halk Kütüphanemiz yenilendi. Spor Lisesi’nde eğitime başlandı. Hem pansiyonu hem de kapalı spor salonuyla önemli bir sorunu karşılaşmış olacak. Kaymakamlık ve SGK gibi birçok binada yenileme çalışmaları yaptık. Fen işlerimizi taşıdık park bahçeleri yeniden yaptık. Güney Çevre Yolu’nda inşaat başladı. Pulathane Bulvarı’nda çalışmalar devam ediyor. Yeni Mahalle-Yıldızlı arasında trafik akışı sağlanmış olacak. Kaltı Otopark ve Pazar yeri 1 ay içinde olacak. Kesintisiz Bisiklet ve Yürüyüş yoluyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 4.5 kilometrelik kesintisiz bir yol yapacağız.” 

YAPIMINA BAŞLADIK 
“Plaj ve spor alanlarının olduğu bir proje olacak. Kültür Merkezi inşaatımız devam ediyor. Yarı Olimpik yüzme havuzumuzun temeli atıldı. Sentetik sahaların yapımına başladık. Spor Lisesi ve Sebatspor’un tesisi yapılıyorSöğütlü deresi köprü inşaatımız devam ediyor. Orta Mahalle 2. ve 3. etap çalışmalarımız devam ediyor.  Akçaabat Küçük Sanayi Sitesi çalışmaları devam ediyor. Acele kamulaştırmaları çıktı. Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikalarımız büyüyor. Merkez İlkokul’un yapımı devam ediyor. Orta Mahalle’deki okul yıkılacak ve bunun yerine Merkez İlkokul’u açılacak. Söğütlü’de yeni ilkokul projemiz var. Kuruçam Köy Yaşam Merkezi güzel bir proje olmuş olacak. Adaleti oluşturduğumuz Adalet Sarayı’nın temelini attık. Bu süreçte bize önemli katkılar sağladı. Emniyet ve Trafik Bölge Müdürlüğümüz yapılıyor 15 gün içinde yapımı başlanacak.  Doğal gazla ilgili 6000 olan abone sayımız 30 bine ulaştı. Ufak tefek eksiklerimiz var tamamlamış olacağız.”

MÜDAHİL OLUYORUZ 
“Adaylık anlatılan vermiştir cevabını. Bizim parti disiplinimiz var şu an yorum yapmam doğru değil. Takdir edilecek ve biz de kendimizi pozisyonlandıracağız. Hıdırnebi’den bahsetmek istiyorum. Göletlerin ihalesi yapılmış olacak. Mülkiyet problemi var, neticelendiğinde 2019 yılında bir imar planı yaptık. Her şey belli bu problem çözüldüğünde yeşilin ve doğanın korunduğu bir yayla projesi olacak. Havalimanından çıkıyorsunuz ve 40 dakikada yayladasınız. Şehre önemli katkı sağlayacak. Kayabaşı’nın aşağı kısmında gölet yapımı olacak ve rekreatif bir çalışma olacak. Hıdırnebi’de mevcut dokuyu koruyoruz. Biz bu projeye KTÜ ile çalıştık. Yayla kültürünü yansıtacak şekilde olması konusunda işler çıkartmak istedik. Çadırların kullanımıyla alakalı bazen sorunlar olduğu için deniz kenarından kaldırılıyor. Diğer vatandaşlarımız tarafından tepki oluşuyor ve biz de müdahil oluyoruz. Belki bir bölge belirlenip oranın çadır alanı olarak belirlenmesi durumu olabilir. Ama oraya gelene kadar daha önemli işlerimiz var.”